Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Úvod » Testovací sady » Testovací sada- kyselost olivového oleje, rozsah 0 až 1% HI3897
Chemická testovací sada na olivový olej je dodávána se všemi činidly a vybavením pro provedení testu.
Kompletní testování
Veškeré požadované materiály jsou součástí zkušební sady, jako jsou jednorázové lahve s rozpouštědly, titrantový roztok, kalibrovaná stříkačka a magnetické míchadlo.
Vysoké rozlišení
Hodnoty od 0,00 do 1,00% kyselosti se stanoví na 0,01% (0,01 ml) rozlišení.
K dispozici jsou náhradní reagencie
Kyselina (jako% kyseliny olejové) je nejdůležitějším měřením olivového oleje. Je to primární ukazatel čistoty olivového oleje a svěžesti. Kvalita olivového oleje je přímo spojena se stupněm rozkladu mastných kyselin v oleji. Vzhledem k tomu, že se navázané mastné kyseliny rozkládají, vytvářejí se volné mastné kyseliny, což zvyšuje procento kyselosti oleje. Kyselost je měřítkem volných mastných kyselin přítomných v oleji, které přímo souvisí s jeho čistotou.
Kvalita olivového oleje může být nepříznivě ovlivněna během dozrávání nebo při okolních podmínkách. Nesprávné zacházení, zpracování a podlitiny při sklizni mohou také přispět k rozpadu mastných kyselin a ke zvýšení volné kyselosti. Nesprávné a / nebo dlouhodobé skladování může způsobit rozbití olivového oleje a zpomalování. Pravidelné testování kyselosti je nejlepší způsob, jak zajistit a udržet kvalitu a svěžest.
Kyselost se používá k rozlišení extra panenského olivového oleje ze všech ostatních olivových olejů. Podle nařízení CEE 2568/91 se olivový olej považuje za extra panenský, pokud je jeho úroveň kyselosti nižší než 1%. Nízká hodnota kyselosti také naznačuje, že při přírodním extrakčním procesu došlo brzy po sklizni oliv.
• extra panenský olivový olej: kyselost <1%
"Perfektní chuť a vůně" s maximální kyselostí 1 g / 100 g kyseliny olejové
• Panenský olivový olej: Kyselost 1 - 2%
"Perfektní chuť a vůně" s maximální kyselostí 2 g / 100 g kyseliny olejové
• Obyčejný panenský olivový olej: Kyselost 2 - 3,3% (tolerance 10%)
"Dobrá chuť a vůně" s maximální kyselostí 3,3 g / 100 g kyseliny olejové
• Olivový olej Virgin Lampante:> 3,3% Není vhodný pro lidskou spotřebu
"Vynechaná chuť a vůně" s maximální kyselostí> 3,3 g / 100 g kyseliny olejové
Rozsah | 0 až 1% kyselost (jako kyselina olejová) |
---|---|
Rozlišení | 0,01 ml = 0,01% |
Metoda | titrace |
Velikost vzorku | 4,6 ml nebo 4 g |
Počet testů | 6 |
Maximální kapacita míchání | 1 litr (0,26 galonů) |
---|---|
Min. Rychlostní rozsah | 100 ot./min |
Max. Rychlostní rozsah | 1000 ot./min |
Kategorie instalace | II |
Materiál krytu | ABS plast |
životní prostředí | 0 až 50 ° C (32 až 122 ° F), RH max 95% |
Typ CTK | Titrace |
---|---|
Rozměry | HI3897: 112 x 390 x 318 mm (4,4 x 15,4 x 12,5 ") HI180: dia. 137 mm x 51 mm (h) (5,39 x 2 ") |
Hmotnost | 640 g (1,4 libry) |
Informace o objednávání | HI3897 je dodáván se 6 připravenými lahvičkami s organickým rozpouštědlem (40 ml) s magnetickým míchadlem, magnetickým míchadlem HI180I / MB, 5,0 ml kalibrovanou stříkačkou pro dávkování oleje, 1,0 ml kalibrovanou stříkačkou pro dávkování titru s hrotem, titrant roztok (20 ml lahvička), robustní kufřík a pokyny. |
Záruka |