Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
pH tester pro potravinářský průmysl - výrobu sýrů: Okyselování mléka začíná přidáním bakteriální kultury a syřidla. Bakterie konzumují laktózu a vytvářejí kyselinu mléčnou jako vedlejší produkt fermentace. Produkce mléčné kyseliny způsobí, že pH mléka klesne. Jakmile mléko dosáhne určitého pH, přidá se syřidlo. Enzymy v syřidle pomáhají urychlit srážení a vytvářet pevnější látku. U sýrařských výrobců, která zředí své syřidlo, je také zásadní hodnota pH ředicí vody; voda, která je blízko pH7 nebo vyšší, může deaktivovat syřidlo, což způsobuje problémy s koagulací.
Rozsah: 0,00 až 14,00 pH
Rozlišení: ± 0,01 pH
Přesnost: ± 0,05 pH
Kalibrace: automatická, 2 bodová
Napájení: CR2032
Prostředí: 0 až 50°C; RH max. 95%
Sonda: skleněná, konického tvaru, otevřené rozhraní
Teplotní kompenzace: bez teplotní kompenzace
Rozměry: 50 x 129 x 21 mm
Hmotnost: 40
Balení obsahuje: pH tester se zabudovanou elektrodou, baterie, návod, 2 x 14 ml pH 7,01 HI70007, 2 x 14 ml pH 4,01 HI70004, 2 x 13 ml čisticí roztoky, plastový kufřík, certifikát kvality.